Project uitgelicht: VU medisch centrum Amsterdam

Euroliften opent deuren die voor anderen gesloten blijven!

Het VU medisch centrum in Amsterdam heeft in februari 2010 een nieuwe hersenscan ruimte in gebruik genomen voorzien van een in Nederland unieke scan mogelijkheid. Middels een renovatieproject is een bestaande ruimte volledig verbouwd, ingericht en toegankelijk gemaakt voor deze bijzondere medische behandeling. Als huisleverancier van liftoplossingen in het VU medisch centrum kreeg Euroliften de volgende uitgangspunten geformuleerd om het niveau en afstandsverschil te overbruggen om de patiënt met een speciaal bed deze ruimte in te manoeuvreren.

Transportlift voor bedden, dus speciale lengte plateau en een minimaal hefvermogen van 500 kg.

Volledig verzonken plateau in de vloer tijdens ruststand, met een maximale inbouwdiepte (putdiepte) van 80 mm.

Liftbewegingen dienen gekoppeld te zijn aan de aanwezige stralingsvrije deur, pas wanneer de deur volledig geopend is wordt de liftbeweging vrijgegeven.

De besturing van de stralingsvrije deur en de lift wordt compleet geregeld door de liftbesturing. Deze besturing is door Euroliften zelf ontwikkeld en kan zowel interne als externe signalen verwerken. Deze hoogwaardige besturings-techniek wordt toegepast in alle liften van Euroliften.

In verband met de veiligheid van patiënten en personeel zijn er diverse additionele veiligheidsvoorzieningen opgenomen, zoals een zeer gevoelige knellijst rondom het plateau met een detectie kleiner dan 3 mm., een antislip plateaubekleding etc.

Op de bovenste stopplaats in de scanruimte is de liftlijn 300 mm verwijderd van de scanvloer. Ter overbrugging is er een automatische schuifklep in het plateau gebouwd, ook deze beweging is gekoppeld aan de besturing zodat optimale veiligheid is gewaarborgd.

Deze uitgangspunten zijn, na goedkeuring opdrachtgever van het uitgebreide tekenwerk, vertaald in een uiterst geavanceerde verticale plateaulift oplossing, gebouwd in onze werkplaats. De bouwkundig aannemer is mede door de directe overlegstructuur en het secure tekenwerk goed aangestuurd, zodat de installatie binnen een dag gemonteerd kon worden door onze eigen vakkundige monteurs.

Beddenlift
Beddenlift
Beddenlift
Beddenlift
Beddenlift
Beddenlift
Beddenlift
Beddenlift
Beddenlift
Beddenlift
Beddenlift