Project uitgelicht: Lift mee met Euroliften naar de toekomst

Euro plateautraplift type Public geplaatst op het drijvend paviljoen te Rotterdam.

In de Rotterdamse Rijnhaven ligt een opvallend nieuw bouwwerk: een complex van drie drijvende halve bollen. Het heeft een hoogte van 12 meter, een totaal vloeroppervlak van vier tennisbanen en is in zijn geheel verplaatsbaar. De bouw hiervan is o.a. gerealiseerd door Public Domain Architecten en Dura Vermeer. De officiële opening vond plaats op 24 juni 2010.

Rotterdam heeft plannen voor het bouwen van drijvende stadswijken. Nog deze eeuw worden drijvende woonwijken een belangrijke invulling van het Stadshaven gebied. Mensen zullen in deze wijken op het water wonen, boodschappen doen, werken en recreëren. De Rotterdamse ambities met Stadshavens omvatten 1600 hectare voor duurzame ontwikkeling. Het paviljoen gaat de mogelijkheden van deze vernieuwing demonstreren.

De komende vijf jaar worden er diverse exposities, tentoonstellingen, voorstellingen, seminars over de gehele wereld etc. georganiseerd, die voor iedere bezoeker toegankelijk dienen te zijn, dus ook voor diegene met een beperkte mobiliteit.

Euroliften is in 2009 m.b.t. de toegankelijkheid van dit project benaderd door Public Domain Architecten om een passende oplossing aan te dragen. Na overleg is gekozen voor onze plateautraplift type Public.

Als fabrikant van (trap)liften beschikt Euroliften over een eigen ontwikkelings- en productie afdeling waardoor probleemloos maatwerk geleverd kan worden.

Het type Public is een degelijk product en een werkpaard onder de plateautrapliften mede door zijn oerdegelijke staalkabelaandrijving. Dit type aandrijving wordt veel toegepast in de hijs- en heftechniek en is uitstekend geschikt voor veelvuldig gebruik met zware last.

Naast deze aandrijving worden de Euro plateautrapliften vervaardigd uit degelijk materiaal te weten staal- en plaatprofielen, aluminium en r.v.s. onderdelen uitstekend geschikt voor buitensituaties en is vandaalbestendig.

Als eis is gesteld dat de installatie in de bouwkundige trapleuning geïntegreerd diende te worden.

De foto’s spreken voor zich.

De prettige en constructieve samenwerking met Public Domain Architecten en opdrachtgever Dura Vermeer Bouw heeft geresulteerd in een passende en functionele oplossing.

Door deze unieke werkwijze van Euroliften, kunt u als bezoeker van het drijvend paviljoen, ondanks een beperking van uw mobiliteit, met Euroliften nu al meeliften naar de toekomst!

Traplift buiten
Traplift buiten
Traplift buiten
Traplift buiten
Traplift buiten
Traplift buiten