Project uitgelicht: Brancard-lift Amstelveen

Euroliften heeft onlangs een lift geplaatst bij woonzorggebouw Brentano in Amstelveen. Dit project laat duidelijk de veelzijdige mogelijkheden zien van de Euro schaarlift.

Stichting Brentano Amstelveen is een moderne organisatie voor ouderzorg. Zij levert gespecialiseerde zorg bij de mensen thuis, maar ook in haar woonzorggebouw in Amstelveen. Om deze zorg optimaal aan te kunnen bieden, dient het gebouw toegankelijk zijn voor rolstoelen, scootmobiels en brancards. Euroliften is hiervoor benaderd om dit project te realiseren.

Bij dit project is een schaarlift met dubbele schaar toegepast, waarmee hefhoogten bereikt kunnen worden boven de 3 meter. Met maar liefst een plateaulengte van 2.5 meter en een breedte van 1.5 meter is het mogelijk met dit hefplateau een brancard met begeleiders te transporteren.

De volledig automatische vleugeldeuren ten behoeve van de bovenstop- en plateauafsluiting zorgen voor een optimale veiligheid. Een unieke eigenschap van deze automatische vleugeldeuren is dat de open- en sluit snelheid alsmede de stopweerstand zijn naar wens van de gebruiker en grootte van de deur in te stellen.

Het betreft hier een buitenopstelling, derhalve is deze lift volledig weersbestendig uitgevoerd. Tevens is de lift uitgevoerd met vandaalbestendige bedieningsstations met sleutelbediening. Deze sleutelbediening is afgestemd met de klant, zodat de sleutel opgenomen konden worden in het bestaande sleutelplan van het zorgcentrum.

Voor de uitvoering van deze lift is veel gebruik gemaakt van RVS profielen en veiligheidsglas. Deze materiaalkeuze zorgt voor een hoge duurzaamheid en sluit qua kleurstelling goed aan bij de bouwkundige omgeving.

Schaarlift Brancardlift buiten
Schaarlift Brancardlift buiten
Schaarlift Brancardlift buiten
Schaarlift Brancardlift buiten
Schaarlift Brancardlift buiten
Schaarlift Brancardlift buiten