Project uitgelicht: Slag bij Heiligerlee

In het Groningse dorp Heiligerlee staat het prachtige museum Slag bij Heiligerlee. In het museum staat de ontdekking naar de (on)waarheden over deze Slag, die het begin van de Tachtigjarige oorlog vormde, centraal.

Het kindermuseum bevindt zich op de eerste verdieping, op het dak van de burcht. Om dit museum goed toegankelijk te maken voor mindervaliden is gekozen voor een plateautraplift type Public.

Euroliften heeft deze miva lift gemaakt in eigen fabriek en vervolgens tijdens de wintermaanden, wanneer het museum gesloten is voor publiek, geplaatst in het museum. 

Vanwege de bouwkundige constructie van het pand, er staat een grote kolom vlak voor de trap, is ervoor gekozen een extra klep aan de voorzijde van de lift te plaatsen. Hierdoor is het plateau alsnog gemakkelijk op te rijden met een rolstoel.

Door het toepassen van een plateautraplift is het gehele museum voor iedereen bereikbaar geworden. Wanneer de lift niet in gebruik is kan het plateau opgeklapt worden, hierdoor neemt de lift nauwelijks ruimte in beslag en blijft de trap vrij.

Zo heeft het museum zijn slag geslagen met een lift van Euroliften.

Plateaulift
Plateaulift
Plateaulift
Plateaulift
Plateaulift