Project uitgelicht: Goederenlift Hogeschool Rotterdam

Dat de liften van Euroliften vele toepassingsmogelijkheden kennen, is reeds bij velen bekend. Naast het vervoer van mindervalide personen, zijn ook de mogelijkheden van goederentransport legio.

Zo behoort het logistieke probleem met betrekking tot de bevoorrading van de kantine voor Hogeschool Rotterdam sinds kort geheel tot het verleden. Euroliften heeft dit project succesvol afgerond, door hier een aangepaste plateaulift van het type Public te plaatsen.

De plateautraplift type Public is een lift welke wordt aangedreven door middel van het staalkabel/lier principe. Door dit systeem is het mogelijk zware lasten met een hoge gebruiksfrequentie te transporteren. Het eisenpakket was als volgt: het transport van zware gaascontainers (een belasting van ca. 300 kg). De doorgang beneden dient vrij te blijven wanneer de lift buiten gebruik is. Deze extra brede doorgang is de toegang naar de voorraadkelder en is tevens onderdeel van het vluchtplan. Gezien deze laatste eis, is het niet mogelijk een standaard traplift in te zetten, hetgeen ook voor de Hogeschool al snel duidelijk werd.

Collega bedrijven hadden hier geen pasklare oplossing voor. Euroliften, als specialist in maatwerk liften, is in staat geweest hier een aanpassing voor te realiseren binnen het eigen productieproces, zodat aan alle eisen is voldaan.

Het meest unieke aan dit project is het opklapbare uiteinde van de geleiderailsen, waardoor de doorgang bij de onderste stopplaats niet geblokkeerd wordt als de lift buiten bedrijf is. Euroliften levert opklapbare railsen, evenals vele andere aanpassingen op trapliften, waardoor wij ons duidelijk onderscheiden op de markt. Ook deze traplift is daar weer een mooi voorbeeld van!

Goederen plateaulift vrachtlift
Goederen plateaulift vrachtlift
Goederen plateaulift vrachtlift
Goederen plateaulift vrachtlift